V 15 obciach vrátane Kežmarku a Popradu vyhlásili 3. povodňový stupeň

20.07.2011 Celý región

Prešov/Bardejov/Poprad 20. júla (TASR) – V súvislosti s búrkovou činnosťou a stúpajúcimi vodnými hladinami majú hasiči na východe Slovenska stále veľa práce. Podľa dispečera Hasičského a záchranného zboru v Prešove Pavla Vraveca malo približne pred hodinou 15 obcí pod Tatrami vyhlásený tretí stupeň povodňovej aktivity.

„Dve obce vyhlásili 3. stupeň v okrese Stará Ľubovňa, ide o obce Hraničné a Hajtovka, šesť obcí v rátane mesta Poprad má tretí povodňový stupeň v Popradskom okrese a sedem obcí spolu s mestom Kežmarok v okrese Kežmarok,“ doplnil Vravec. Voda zaplavila suterény rodinných domov, zranenia ani nútená evakuácia zatiaľ hlásené neboli.

Ešte stále čerpajú vodu zo zaplavených domov v Spišskej Belej, v Poprade pri Hlavnej pošte, problémy boli aj v Poprade – Matejovciach a vodu zo zaplavených suterénov čerpali hasiči aj v Gánovciach a Kežmarku. Problémy nerobí len voda, ale aj popadané stromy. Tie museli hasiči odstraňovať z cesty medzi Hnilcom a Dedinkami – Mlynkami, okres Spišská Nová Ves. Cesta, na ktorú spadlo päť stromov, bola niekoľko hodín neprejazdná. Popadané stromy ráno odstraňovali hasiči aj v okolí Hranovnice, Vernára a Spišského Bystrého v okrese Poprad.

Výstraha 2. stupňa pred búrkami platí pre celé východné Slovensko až do 03.00 h (21.7.). S búrkami môžu byť spojené prívalové zrážky s úhrnmi 30 - 60 milimetrov a nárazy vetra až do 28 metrov za sekundu. Informuje o tom stránka Slovenského hydrometeorologického ústavu.
 

Vyberte región